Wordwall Nedir? Nasıl Kullanılır?

wordwall

Wordwall, ders içeriklerinin farklı oyun formatlarında öğrencilerin kullanımına sunulmasına olanak sağlayan, öğrencilere, derslerini eğlenerek öğrenme imkanı sunan web tabanlı bir uygulamadır.

Wordwall uygulaması, farklı türlerden oyun ve uygulamalar üretme imkanı sağlayan, Kahoot, Classdojo, Socrative, Learning Apps benzeri web 2.0 araçlarından başarılı bir tanesidir.

Benzerlerinden Wordwall uygulamasını ayıran en önemli özelliklerinden bazıları, yaptığınız interaktif etkinlikleri yazdırabiliyor olmanız ve hazırladığınız etkinlikeri tek tuşla farklı formatlarda uygulayabiliyor olmanızdır.

Şimdi gelelim Wordwall uygulamasının kullanım detaylarına ;

Wordwall’a Nasıl Kayıt Olunur?

Wordwall uygulamasını kullanmak için kayıt olmanız gerekiyor. Bunun içinde internet sitesinden kaydol butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. İlgili siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Wordwall Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?
GÖRSEL.1

Görsel.1 ‘de kırmızı ok ile işareti ile gösterilen kısımdan kaydol butonuna tıklayarak, giriş yapıyoruz ve açılan ekrandaki bilgileri doldurduktan sonra mavi renkli kaydol butonuna basarak üyelik işleminizi tamamlıyorsunuz.

Üyelik işleminizi tamamladıktan sonra sayfanın üst kısmında bulunan Kaydol butonunun yanında bulunan oturum aç butonuna tıklayarak, üye olurken kullandığınız giriş bilgilerinizi girerek sayfanıza ulaşabilirsiniz.

Wordwall’da Hazır Uygulamalar Nasıl Kullanılır?

Uygulamaya giriş yaptığınızda aşağıda kırmızı kutuda görünen üst menüde bulunan topluluk butonuna tıklayarak daha önce hazırlanmış interaktif etkinliklere ulaşmanız, bunların üzerinde çalışmanız ve bunları paylaşmanız mümkün. Topluluk sayfasındaki Topluluk başlığının yanında bulunan arama alanından (mavi büyütecim sağ tarafında) hazır uygulamalar içinde konu başlığı araması yapabilirsiniz. Görsel.2

wordwall
GÖRSEL.2

Çıkan etkinliğin üzerinden anlatım yapmak için aşağıdaki Görsel.3‘te işaretli kısımdan aynı etkinliğin farklı tema ve şablonlarda da kullanabildiğini görebilirsiniz. (Kırmızı ok ile işaretli olan alan Şablonu Değiştir alanı)

Wordwall Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?
GÖRSEL.3

Wordwall ile Nasıl Uygulama Oluşturulur?

Bunun için ana sayfada sağ üst kısımda bulunan mavi renkli etkinlik oluştur butonuna tıklayarak oluşturmak istediğiniz etkinliği buradan hazırlayabilirsiniz. Görsel.4

wordwall
GÖRSEL.4

Bu kısımda öncelikle oluşturacağınız etkinliğin şablon türünü seçerek başlamalısınız.

Örnek şablonlar ;

  • Test
  • Eşleştirme
  • Çarkıfelek
  • Kutuyu Aç
  • Doğru Yanlış
  • Gruplama
  • Anagram
  • Sözcük Tamamlama
  • Labirent Oyunu
  • Kelime Arama
  • Rastgele Kartlar
  • Uçak

Oluşturmak istediğiniz hedef şablonu seçtikten sonra etkinliğinizin bilgi girişlerini yapmanız gerekmektedir. Soruları yazdıktan sonra mutlaka Görsel.5‘te gösterildiği gibi doğru yanıtı işaretlemeyi unutmayınız.

wordwall projeler
Görsel.5

Hazırladığınız etkinliğin kullanımını anında test etme ve düzenleme yapma imkanınız bulunuyor. Görsel.6

wordwall etkinlikler
Görsel.6

Worwall Uygulamasında Hazırladığınız Projeler Nasıl Paylaşılır?

Projenizin sağ alt kısmında bulunan paylaş butonuna tıklayarak kiminle paylaşmak istediğinizi seçtikten sonra proje uygulamanızı paylaşmayı gerçekleştirebilirsiniz. Oluşturduğunuz proje uygulamalarını ister başka öğretmenler ile, isterseniz de öğrencileriniz ile ödev olarak paylaşabilirsiniz. Görsel.7

wordwall faaliyetler
GÖRSEL.7

Etkinlikler & Projeler & Uygulamalar Nasıl Yazdırılır?

Etkinlik & Proje ya da Uygulamaları yazdırılabilme özelliği pro versiyonu olan Wordwall’un ücretli sürümünde mevcuttur. Bu versiyon ayrıca oluşturduğunuz uygulamanızı pdf formatında da indirme imkanı sunuyor. Muadillerine göre lisanslama ücreti daha uygun olan Wordwall, ücretsiz sürümünde kullanıcılarına yalnızca 5 adet etkinlik & proje & uygulama oluşturma imkanı sunuyor. 

Her telden, herhangi bir kategoriye sığdıramadığımız bilgilerin olduğu diğer yazılara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön