2023 Yılında En İyi Web Tarayıcıları Hangileri?

en iyi browser

2023 Yılında En iyi Web Tarayıcıları Hangileri? Hep birlikte bakalım. Günümüzde internet’e erişebilmemizi sağlayan birçok web tarayıcısı mevcut. Bu tarayıcıların her birisinin kendini öne çıkaran farklı özellikleri var. Ben de sizlere bu başlık altında hangi tarayıcıların en iyi olduğunu ve hangi özelliklerinden dolayı onları en iyi olarak nitelendirdiğimi toplamaya çalıştım.

2023 yılında en iyi web tarayıcıları hangileri?

Google Chrome

Chrome
Google Chrome

Mobil ve Masaüstü platformların her ikisinde en çok kullanılan web tarayıcısı olan Chrome, listenin başında bulunuyor. Google Chrome, hepimizin çok kolay ulaşabildiği ve erişebildiği bir tarayıcı olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, Android telefonlarda Google servisleri direkt yüklü olarak geliyor ve bu servislerden biri olan Google Chrome da telefonumuzda varsayılan tarayıcı olarak kullanılıyor. Genel olarak kullanıcıların yeni bir bilgisayar aldıklarında ya da işletim sistemini yeniden kurduklarında ilk kurdukları uygulamanın da Chrome olduğu göze çarpıyor.

Avantajları

Kolay ulaşılabilmesinin, hızlıca indirilebilmesi ve kolay bir şekilde kurulabilmesinin yanı sıra Chrome’u günümüzde en iyi tarayıcı olarak öne çıkaran birçok özellik bulunmakta. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Web tarayıcılarının bir çoğunun arasında belirgin bir şekilde daha hızlı olması.
  • Google hesabı ile mükemmel entegre olması ve bu sayede cihazlar arasında kolay geçiş yaptıyor olması. Bu cihazlarda da; yer imlerinin, kaydedilmiş verilerin, şifrelerin ve formların yanı sıra gezinti yaptığınız açık tabların ve hatta bazı eklentilerin bile Google hesabınız ile farklı cihazlar arasında senkronize edilebilirliğiyle dikkat çekiyor.
  • Chrome Web Mağazası üzerinden eklenen eklentilerin birçoğunun tarayıcıda yaptığımız işleri çok kolaylaştırması ve hızlandırması.
  • Her sekmeyi ayrı bir işlem (process) ile çalıştırır. Olası bir sıkıntıda sadece bulunduğu işlemi sonlandırarak diğer sekmelerde rahatlıkla gezinmeye devam etmeye olanak sağlıyor olması da büyük bir avantaj.
  • Birçok web tarayıcısına göre daha anlaşılır ve sadeliğinden dolayı daha hoş bir arayüze sahip olması.

Dezavantajları

  • Bu kadar avantajına rağmen, Google Chrome maalesef en çok RAM kullanan tarayıcı olarak dikkat çekiyor. Bazen avantajlar uygulamaların dezavantajlarının da tetikçisi olabiliyor. Google Chrome’un her bir sekme ve eklenti için ayrı işlem (process) çalıştırması fazla kaynak kullanımını ve buna bağlı olarakta düşük donanımlı cihazlarda performans sorunlarına yol açması sıklıkla gözlenen ve şikayet edilen bir durumdur.
  • Ayrıca, RAM dışında mobil cihaz kullanımlarında şarjın hızlı tükenmesine de sebep olan bir batarya canavarı olduğu gözlemlenmektedir.
  • Elbette tarayıcı dediğimizde günümüzde aklımıza gelen bir diğer özellik olan gizlilik ve güvenlik ayrı bir başlık. Google Chrome’un bu konuda pek de iyi bir geçmişi olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin en son ortaya çıkan bir sıfırıncı gün (zero day) tehlikesinde zararlı bir JavaScript kodunun, Chrome’un ana sayfasına işlenebildiği ve bu sayede saldırganların bilgisayarlara yetkisiz şekilde erişebilmesine olanak sağladığı tespit edildi. Ancak tespit edilen birçok açık gibi bu tehlikenin de Google yazılımcıları tarafından hızlıca çözüldüğünü söyleyebiliriz.

Özet olarak, kullanıcı odaklı çalışması ve yüksek hızı sebebiyle önerilebilecek en iyi tarayıcı olduğunu söyleyebiliriz ancak, daha iyi bir deneyim yaşayabilmek için özellikle düşük donanımlı bir cihaz kullanıyorsanız tarayıcıyı kullanırken fazla sekme açmamanızı tavsiye ediyoruz.

Opera

opera
Opera

Listenin ikinci sırasında bulunan Opera’nın en yenilikçi ve değişikliği çok seven, yaratıcı bir tarayıcı markası olarak öne çıktığını söyleyebiliriz. En hızlı tarayıcı olan Google Chrome’un öne çıkan alternatiflerinden olan Opera, aynı Chrome gibi açık kaynak kodlu Chromium motoru üzerine inşa edilmesi ile kullanıcılarına Chrome benzeri bir deneyim sunuyor.

Opera’nın içerisine yerleştirilen özellikleri dikkatli incelediğimizde farklılıklar ortaya çıkıyor. Asıl farklılığın; Chrome’un daha çok eklentiler ile kullanıcılarına kolaylık sağlamaya çalışırken, Opera’nın kullanıcılarına kolaylık sağlayacak özelliklerin, direkt uygulama içerisinde bulunması olduğunu söyleyebiliriz.

Avantajları

  • Direkt uygulama içerisinde VPN ve Reklamları Engelle özelliği bulundurması.
  • VPN özelliği sayesinde daha güvenli ve anonim bir seçenek haline gelmesi.
  • Chrome kadar geniş yelpazeye sahip olmasa da eklentiler yükleyebileceğiniz Opera Eklentileri Mağazası bulunması.
  • Sayfaları daha sonra okumak üzere kaydetmek için yerleşik bir “Stash” özelliğine sahip olması. (Bu sayede daha sonra okumak üzere bir sayfayı kaydetmek için Chrome’da kullanılan güzel bir eklenti olan Evernote benzeri eklentilere veya uygulamalara gerek kalmıyor)
  • En sık ziyaret edilen sayfaları tümünü tek bir yerde toplayan bir hızlı arama menüsüne sahip olması.
  • Kenar çubuğu tasarımı sayesinde hem özgün bir tasarıma sahip olması hem de uygulamaların kullanımını kolaylaştırması.
  • Chrome’a yakın denecek bir hızda olması.

Dezavantajları

  • Chrome’da görünen RAM sorununu daha az da olsa Opera’da da görmek mümkün. Özellikle sekme sayısı çoğaldıkça bilgisayara daha fazla yük olması muhtemel.
  • Her ne kadar çok özellik bulundurması iyi gibi gözükse de kimi kullanıcılar için gereksiz oluyor. Bu durumda da bilgisayarı gereksiz yorma sorunu ortaya çıkıyor. Çünkü Chromium motorunun yapısından dolayı, Google Chrome da olduğu gibi her bir sekme ve eklenti için ayrı işlem (process) çalıştırması fazla kaynak kullanımına ve buna bağlı olarakta düşük donanımlı cihazlarda performans sorunlarına yol açması sıklıkla gözlenen ve şikayet edilen bir durumdur.

Özet olarak, kullanıcı odaklı çalışması ve yüksek hızı sebebiyle önerilebilecek en iyi tarayıcılar arasında olduğunu söyleyebiliriz ama rakiplerinden Opera’yı öne çıkaran ve en çok kullanılmasının nedeni olan özelliği elbette hızlı ve stabil çalışan yerleşik VPN özelliği ile hem internet sitelerine erişimde anonimlik kazanırken, aynı zamanda da çeşitli sebeplerle bölgesel engellenen sitelerin hepsine ekstradan bir uygulama kurmaya gerek kalmadan rahatça erişebiliyorsunuz.

operagx
Opera GX

Ayrıca Opera’nın, Opera GX adında bir tarayıcısı daha bulunmaktadır. Bu tarayıcı ise oyunculara özel tasarımlar içermesi ve oyunlarla ilgili olan Discord, Twitch gibi tarayıcı içindeki uygulamaları kullanıcılarına sunması ile öne çıkıyor. Geri kalan tüm özelliklerinin ise Opera ile aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft Edge

edge
Microsoft Edge

Listenin üçüncü sırasında Microsoft’un yenilenen web tarayıcısı olan Microsoft Edge bulunmaktadır. Microsoft, Windows 10 ile entegre ve sistemle birlikte güncellenen bir tarayıcı olan Edge’i emektar Internet Explorer’ın yerini alması için aynı platform üzerinden geliştirdi. Ancak çoğu bilgisayarda Edge, varsayılan tarayıcı olarak gelmesine rağmen beklenen pazar payını elde edemedi. Bunun üzerine Microsoft kritik bir adım attı ve aynı Chrome ve Opera gibi Chromium motoru kullanarak Edge’i baştan aşağı değiştirdi.

Microsoft Edge ilk bakışta Chrome gibi hissettirse de Chrome’dan onu ayıran kritik özellikler mevcut. Bunların başında da RAM’in daha az kullanılması için sesli arama, Google merkezli servisler, reklam engelleyiciler gibi birçok yeniliği Edge’de kullanmaması geliyor.

Tamamıyla yenilenen Microsoft Edge, son derece başarılı bir şekilde küllerinden doğdu dersek sanırım yanılmamış oluruz.

Avantajları

  • Daha az RAM kullanması.
  • Chrome eklentilerini desteklemesi.
  • Çeşitli güvenlik seviyeleri sunarak pop-up engelleyici gibi birçok güvenlik sistemlerini kullanıcılarına seçtirmesi.
  • Chrome ve Opera gibi hızlı bir tarayıcı olması.
  • Windows’a entegre şekilde çalışması.
  • MacOS ve iOS ile uyumlu olarak Apple kullanıcıları için Safari’ye alternatif olması.

Dezavantajları

  • Aynı Chrome ve Opera’da olduğu gibi Chromium tabanlı geliştirildiği için düşük donanımlara sahip sistemlerde yavaş çalışması.
  • Fazla sade ama aynı zamanda Opera gibi Compact bir ara yüze sahip olması. (Bu başlık kişinin kullanım alışkanlıkları ve zevkine göre avantajda olabilir, dezavantajda)
  • Daha iyi performanslı ve alışkanlıkların olduğu tarayıcıların bulunduğu bir pazarda yer edinmesinin zor olması.

Özet olarak, hızı ile Chrome’u aratmayacağını söyleyebileceğimiz ancak Chromium platformu sebebiyle her bir sekme ve eklenti için ayrı işlem (process) çalıştırması fazla kaynak kullanımını ve buna bağlı olarakta düşük donanımlı cihazlarda performans sorunlarına yol açması söz konusudur. Lakin burada Microsoft’un Windows işletim sistemi üzerinde geliştirdiği bazı geliştirmeler ile Chrome kadar RAM harcamaması nedeniyle birçok kullanıcısını memnun eden Microsoft Edge, yaygınlaşabilirse kendisine pazarda iyi bir yer edinmesi kaçınılmaz olacaktır.

Mozilla Firefox

firefox
Mozilla Firefox

Listemizde sırada Mozilla Firefox karşımıza geliyor. Mozilla, yakın bir zaman öncesinde eski sade tasarımına dönmek adına birtakım güncellemeler yaptı. İlk bakışta bu güncellemenin tasarım amaçlı olduğu gözükse de durum böyle değil. Mozilla bu güncellemede performans konusunda da özellikle Chrome’a yaklaşma yolunda önemli adımlar attı.

Örnek verecek olursak; Firefox Quantum adlı bir motor tasarlayan Mozilla, çok çekirdekli işlemcilerden daha fazla faydalanmayı amaçladı. Şirket bu güncellemeyle, şu anda İnternet’te günlük gezinme konusunda bir fark yaratmıyor. Ancak daha hızlı işlemciler ile diğer şirketlerin önüne geçeceğini düşünüyor.

Firefox’un en avantajlı olduğu konulardan birisi, şüphesiz gizlilik ve güvenlik. Arama geçmişinizi izleyici programları önleme desteği, cihazlar arasında iyileştirilmiş parola senkronizasyonu, geliştirilmiş okunabilirlik, entegre ihlal uyarılarında mail ile ulaşım gibi güvenlik alanında yapılan geliştirmeler yapan şirketin, kullanıcı gizliliğini gerçekten iyi koruduğunu söyleyebiliriz.

Firefox’un ayrıca Chrome’a örnek olduğu uzantı desteğinin de gayet geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayarları platformlar arasında yönetmek Chrome kadar sorunsuz olmasa da Firefox, mobil uygulamaya ücretsiz bir Firefox hesabı ile giriş yaptıktan sonra cihazlar arasında yer imleri paylaşabilme imkanı sunuyor.

Firefox’un Chrome’dan daha eski bir tarayıcı olduğunu da belirtelim. Bu nedenle bazı eski web uygulamalarının çalıştırılmasında da Chrome’dan daha başarılı.

Firefox’un Avantajları

  • Gizlilik ve güvenlik odaklı olması.
  • Bildirimlere izin ver pencerelerinin engellenebilmesi.
  • Performans olarak iyi bir Chrome alternatifi olması.
  • Yukarıda saydığımız diğer tarayıcılar gibi Chromium tabanlı değil, kendi geliştirdiği platformu kullanıyor olması.

Firefox’un Dezavantajları

  • Çok yoğun RAM ve kaynak kullanması.
  • Bazı internet siteleriyle uyumluluk sorunu yaşaması.
  • İndirme konusunda bazı problemler yaşaması.

Özet olarak Firefox için Chrome’un gizlilik odaklı bir alternatifi demek pek yanlış olmayacaktır. Genel olarak performans olarak altta kalmasa da Opera’nın içerisindeki özellikler kadar geniş bir özelliğe de sahip olmadığını belirtmekte fayda var.

Apple Safari

safari
Apple Safari

Apple kendi üretimi cihazlarında varsayılan tarayıcı olarak bulunan Safari, Chrome kadar hızı yüksek olmasa da bu tarayıcıyla da kesinlikle çok yavaş bir deneyim elde etmezsiniz.

iOS, iPadOS, MacOS ile entegre olarak çalışan Safari, Google hesapları gibi cihazlar arasında senkronizasyonu daha kolay yapabilmenize olanak sağlıyor. Cihazlarla senkronize şekilde çalışmasından dolayı iPhone veya iPad’inizde açtığınız pencereleri kolaylıkla Mac’inize de aktarabilirsiniz. Ayrıca, Apple’ın kullandığı donanımlar ve optimizasyonları sayesinde Safari’nin daha az pil tükettiğini söyleyebiliriz.

Safari, gizlilik ve güvenliğe de son derece önem vermesiyle öne çıktığını da belirtelim. Ancak Safari, maalesef Apple ekosistemi harici Windows, Linux, Android gibi işletim sistemleri için ulaşılamamakta.

Avantajları

  • Apple ekosistemi içerisinde son derece başarılı bir şekilde çalışması.
  • Cihazlarda maksimum optimizasyon sağlaması.
  • Başarılı arayüz ve özellikler.

Dezavantajları

  • Yalnızca Apple cihazlarında bulunması.
  • Özellikle yalnızca Apple cihazlarda bulunması sebebiyle eklentiler konusunda rakiplerinden geride kalması.
  • Kişiselleştirme olanaklarının çok daha az olması.

Özetle, eğer Apple ekosistemine ait bir ya da birden fazla cihaz kullanıyorsanız, hız, güvenlik, senkronizasyon ve donanımınızda genel performans artıları gibi özelliklerden dolayı Safari kullanmak bir seçenek olacaktır.

Brave

brave
Brave

Belki de hiç karşılaşmadığınız, adını hiç duymadığınız bir tarayıcı Brave.

Brave’in öne çıkan özelliğinin bütün web sayfalarındaki tüm reklamları engellemesidir. Bu da onu tartışmasız en hızlı tarayıcılardan birisi yapar diyebiliriz. Bu kullanıcılar için mükemmel sayılabilecek bir özellik olmasına rağmen sitelerin en büyük gelir kaynaklarından biri reklamlar olduğu için sitelere büyük zarar vermektedir. Bu arada Chrome ve Opera gibi Chromium motorunu kullandığını da belirtmekte fayda var.

İşte bu noktada Brave web sitelerine finansal olarak destek sağlayabilmek için de bir yol düşünmüş. Tarayıcıyla ortaklık yapan siteleri desteklemek için küçük miktarlarda kripto para birimi kullanabilirsiniz. Kullanıcılar Brave’in akışına yerleştirdiği reklamları görüntülediklerinde Basic Attention Token (BAT) isimli kripto paralara sahip olurlar. Bir araştırmaya göre Eylül 2020 itibariyle bu girişimi; Vikipedia, The Guardian ve daha fazlası dahil olmak üzere Brave tarayıcı aracılığıyla BAT tabanlı işlemleri destekleyen 67.813 site bulunmakta.

Gizlilik ve güvenlik açısından düşündüğümüzde kullanıcı güvenliği ve gizliliği, Brave’in arkasındaki en büyük iki faktördür. Bu tarayıcıda, kaç çevrimiçi izleyicinin engellendiğini gösteren varsayılan yeni bir sekme ekranı vardır. Böylece tam olarak reklamların ve izleyici geçmişi takiplerinin engellenmesinden dolayı ne kadar zaman kazandığınızı görebilirsiniz.

Ayrıca şirket, kullanıcılarının tarama verilerini sunucularının görmediği ve depolamadığını belirtiyor. Bu sayede herhangi bir kullanıcı verisini üçüncü kişilere satamayacağını da belirtiyor.

Avantajları

  • Dahili reklam ve tracker engelleyicisi.
  • Chromium tabanlı bir tarayıcı olmasından dolayı hızlı oluşu.
  • Kaynak harcama konusunda rakiplerine göre çok daha başarılı.

Dezavantajları

  • Kişiselleştirme olanaklarının daha az olması.
  • İçerik üreticiler için daha yararsız bir reklam düzenine sahip olması.

Özetle, Brave tarayıcısının zayıf kaldığı özellik olarak en önemli unsur özelleştirmedir. Brave’in ana amacı hız olduğu için, özelleştirmelerin biraz arka plana atıldığını söyleyebiliriz. Ana amacı hız olan ve reklamları direkt engellemesiyle kullanıcı yanlısı Brave’i değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Vivaldi

vivaldi
Vivaldi

Listede inceleyeceğimiz bir başka web tarayıcı da Vivaldi. Vivaldi, benzersiz bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için Chromium motoru temelli bir tarayıcıdır. Birçok özelliği ile kullanıcı deneyiminde oldukça başarılı olduğunu söylemek de aslında mümkün. Ayrıca Chromium tabanlı olması sayesinde Chrome uzantılarıyla da uyumlu olması büyük bir avantajdır.

İlk indirdiğinizde Vivaldi, sizin istediğiniz şekilde tasarımı özelleştirmek için bir kurulum sürecine giriyor. Bu sayede sekmelerinizin ve adres çubuğunuzun nerede konumlanacağını ve tarayıcı sekmelerinin sayfanın üstünde mi yoksa ayrı bir yan panelde mi olmasını istediğinize göre tasarımını şekillendiriyor.

Ayrıca; medya oynatmayı durduran, sekmelerinizden içeriği gizleyen ve tarayıcının tüm özelliklerini ve menülerini devre dışı bırakan yeni Ara Modu (Break Mode) gibi özellikleri de mevcut. Vivaldi de, Brave gibi indirildiğinde tüm web izleyicileri ve reklamları engelliyor ancak bu ayar değiştirilebiliyor.

Web’de dolaşırken kişisel düşüncelerinizi, fikirlerinizi veya hatırlatıcılarınızı yazmak isteyebilirsiniz. Bu durumda tarayıcıda entegre bir not aracı olması da güzel olduğunu düşündüğümüz özellikleri arasında. Vivaldi’de ayrıca özelleştirilebilir klavye kısayolları ve fare hareketleri de mevcut. Bu sayede sekmeler arasında daha hızlı hareket edebilir; web aramasına anında erişebilir ve en sevdiğiniz sitelere erişim için kısayol ekleyebilirsiniz.

Üstelik, gizlilik ve güvenlik konularında da Vivaldi, öncü bir tarayıcı. DuckDuckGo ile gizli moddayken izleme olmayan arama aracını varsayılan seçenek olarak konumlandırmış bulunmaktadır.

Avantajları

  • Günden güne daha da gelişen performansı.
  • Özelleştirme konusunda başarısı.
  • Oldukça başarılı arayüzü ve özellikleri.

Dezavantajları

  • Tüm kullanıcılar için uygun olmaması.
  • Hız konusunun rakiplerine göre biraz daha geri planda kalması.
  • Kaynak konusunda tıpkı Chromium tabanlı diğer tarayıcılarda olduğu gibi zorlayıcı olması.

Özetle, kullanıcı arayüzü ve kullanıma bağlı bir çok özelliğinin kullanıcıya göre özelleştirilebilir olması en büyük avantajı ve Chrome eklentilerini çalıştırabilmesi de bir artı olarak hanesine yazılıyor. Elbette diğer Chromium tabanlı tarayıcılarda olduğu gibi bir donanım kaynaklarını ve batarya kullanım sürelerini zorlaması da en büyük dezavantajı. Eğer çok daha fazla kişiselleştirilebilen ve güvenli bir tarayıcı istiyorsanız iyi bir alternatif.

Tor (The Onion Router)

tor
Tor

İnternette gezinirken anonim kalmak isteyenlerin ilk tercihi Tor sıradaki tarayıcımız. The Onion Router yani kısaca TOR, kullanıcısının anonimliği korumak isteyen ve bu amaca hizmet eden Firefox tarayıcısının bir sürümüdür.

Tor, trafiğinizi birkaç anonim sunucu üzerinden yönlendirerek sizi görünmez kılmayı amaçlayan açık bir ağ ile birleştirilmiş bir yazılım içerir. Kusursuz olmasa da kimliğinizi internette gezinirken gizlemenizde oldukça fayda sağlar.

Maalesef bu özelliği nedeniyle birçok kötü niyetli insan için de cezbedici olduğunu söylemek mümkün. Yine de web sitelerinde gezinirken kimliğinizi korumak yani anonim kalmak istiyorsanız Tor bunun için en iyi seçenek diyebiliriz.

Avantajları

  • Gizlilik konusunda daha gelişmiş olması.
  • Yasaklanmış sitelere erişim imkanı sunması.

Dezavantajları

  • Gizlilik sağlamaya çalışırken çok fazla node geçişi yaptığı için daha yavaş çalışması.
  • Gizliliği tarayıcı ile sınırlı tutması.
  • Özelleştirme konusunda daha kısıtlı olması.
  • Daha riskli bir tarayıcı olması.

Özetle, anonimlikten ödün vermek istemiyorsanız ve yasaklanmış sitelere de bir engel ile karşılaşmadan ulaşmak istiyorsanız TOR iyi bir seçenek olsa da, bu anonimliğin getirdiği hız engeli ne yazık ki kullanıcıları arasında memnuniyetsizliğe yol açmaktadır.

Yandex Browser

yandex
Yandex Browser

Rusya merkezli ve Google web servislerinin en ciddi rakibi olan Yandex’in web tarayıcısı da en iyi internet tarayıcıları arasında yerini alıyor. Chromium tabanlı Yandex Browser, hız ve kullanışlılık açısından rakiplerine diş gösteriyor. İlk olarak 2012 yılında yayınlanan Yandex Browser’ın mobil ve masaüstü tüm platformlarda kullanılan versiyonları mevcuttur.

Chrome ve Opera eklenti mağazalarını da kullanabildiğiniz Yandex Browser, neredeyse diğer tarayıcıların yapabildiği her şeyi yapıyor. Bunlara ek olarak güvenlik alanında da rakipleriyle boy ölçüşecek özelliklere sahip bir tarayıcı olarak öne çıkıyor.

Eğer kullanacak yeni bir tarayıcı arıyorsanız ve diğer tarayıcılardan memnun değilseniz Yandex Browser’a şans verebilirsiniz. Ayrıca ülkemizde 4 büyük takımın adıyla ve renkleriyle de tarayıcı seçenekleri sunmaktadır.

Avantajları

  • Popüler tarayıcılar ile rekabet edecek performansa sahip olması.
  • Chrome ve Opera’nın eklentilerinin yanı sıra Yandex’in sunduğu özel eklentiler ve özellikler.

Dezavantajları

  • Farklı dillerde Rusçaya kıyasla daha başarısız bir deneyim yaşatması. (Bu konuda geliştirmeleri devam etmektedir)
  • Bazı özelliklerin tüm ülkelerde kullanılmaması.

Özetle, 4 büyük takımdan birisini tutuyorsanız takımınızın renklerinde ve takımınızdan haberleri özelleştirerek (widgetlar ile) sizlere sunan bir tarayıcı isteyen fanlar için çok ideal. Chromium tabanlı olduğu için, platformun getirdiği performans ve batarya sorunlarının yanı sıra hız artısı da avantajı.

Bilim ve Teknoloji alanındaki diğer haberler için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön